Batranei Gherghina din satul Catanele i-a ars casa.

Batranei Gherghina din satul Catanele i-a ars casa. Din cauza unei sobe improvizate, acoperisul a luat foc cuprinzand cu repeziciune intreaga casa, batranica fiind salvata in ultimul moment.

Presedintele Asociatiei Filantropice Sociale Sfantul Apostol Stefan, Preot Paul-Adrian Stanescu in atentia careia se afla batranica, a luat cu curaj hotararea de a-i construi o casuta mica, unde batranica sa poata sa locuiasca.

In urma cu un an, acoperisul casutei acestei barane se stricase, iar ploaia ii patrundea in casa. Parintele Paul Stanescu a fost singurul OM din sat care s-a suit pe acoperis si la inlocuit.

Acum batranica este sigura ca parintele ii va reface casa arsa. Ea nu are nicio indoiala, doar o ajuta mereu cu alimente si medicamente. Rad de inocenta ei satenii, dar nu stiu cata dreptate are batrana. Parintele, chiar daca se afla in lipsuri materiale, caci la tara este greu sa fi preot, va face ca aceasta batranica sa nu se simta singura si parasita, sa poata sa aibe ca inainte o cameruta a ei. Haideti sa fim alaturi de parinte si de batranica! Sa ajutam fiecare cu cate putin si astfel putem mangaia un suflet care are atata speranta pentru o viata normala, acum cand in casele fiecaruia dintre noi se va naste Iisus Hristos.

Au inceput lucrarile la construirea noii casute pentru batanica. S-a turnat temelia. Nu va fi o casuta mare. Va cuprinde o camera si un mic hol. Costurile nu vor fi foarte mari, dar va fi nevoie de ajutorul fiecaruia dintre noi. Cate putin de la fiecare si de sarbatori aceasta batranica ar putea sa stea in casuta ei.

Lucrarile la construirea casei pentru batranica Gherghina, continua. Chiar daca se confrunta cu lipsa banilor pentru continuarea constructiei, parintele Paul Stanescu spera ca va finaliza lucrarea de Craciun. Isi doreste foarte mult sa o vada pe batranica linistita in casuta ei. Mai este nevoie de materiale, de o soba, de un pat si multe altele ce trebuiesc inlocuite cu cele arse.

Paul Stănescu, un preot care şi-a dedicat viaţa oamenilor din jur
www.antena3.ro
O viaţă dedicată oamenilor, aşa poate fi descrisă viaţa părintelui Paul Stănescu. Chiar dacă are şi el o familie a lui, soţia şi cele două fetiţe trec, de foarte mult ori, pe planul doi când vine vorba de problemele semenilor.

Copii, tineri, bătrâni sau şomeri, toţi aleargă într-un suflet către salvatorul lor. Căci aşa îl văd, ca pe un trimis al lui Dumnezeu care are menirea de a le alina suferinţele.

În viaţa preotului nicio zi nu seamănă cu alta. Când deschide ochii dimineaţa, părintele nu ştie ce va face în ziua respectivă. Oamenii care au nevoie de ajutor vin la el ştiind că vor găsi înţelegere, iar cel care îi ascultă va face tot posibilul să îi ajute.

Una dintre bucuriile lui este că a reuşit să îi unească pe enoriaşii săi în scopuri nobile. La îndrumarea părintelui, mai mulţi oameni lucrează la casa unei bătrâne, a cărei locuinţă a ars.

Părintele Paul îşi continuă ziua mergând la cantina socială pe care a reabilitat-o pentru copiii sărmani din sat. Părintele Paul şi-a dorit ca cei mici să aibă un loc în care să primească o masă caldă şi să poată face activităţi benefice pentru educaţia lor.

La biserică îl aşteaptă alţi enoriaşi care au nevoie de o mână de ajutor. Acasă, la familia lui, ajunge seara târziu, iar pe fetiţele sale le găseşte de cele mai multe ori dormind.