DESPRE NOI

Prezentare:

Asociatia Filantropica-Sociala Sfantul Apostol Stefan, este o asociatie ortodoxa umanitara, nonguvernamentala care a luat fiinta in data de 04-09-2009 la initiativa si sub atenta indrumare spirituala a parintelui Paul Adrian Stanescu, paroh al Parohiei Catanele, cu hramul Sfantul Stefan.

Asociatia Filantropica-Sociala Sfantul Apostol Stefan, se ocupa cu ajutorarea copiilor, batranilor si familiilor sarace. Suntem cei care nu le intorc spatele celor saraci, suntem cei care le zambesc atunci cand disperarea, singuratatea si ignoranta lovesc si ne dorim ca prin intermediul asociatiei noastre si cu ajutorul multora dintre dv, sa venim in sprijinul cat mai multor persoane aflate in situatii dificile.

Fiind o asociatie crestin ortodoxa si-a ales de la inceput un sfant ocrotitor de la care si-a luat si numele : Sfantul Stefan, ocrotitorul comunitatii unde se desfasoara aceasta activitate umanitara.

Asociatia colaboreaza strans cu Biserica in toate actiunile sale caritabile, si si-a asumat angajamentul crestin de a sprijini categoriile cele mai vulnerabile ale societatii: copiii fara parinti sau copii ai caror parinti nu au posibilitati de a-i sustine in continuarea studiilor, tineri defavorizati, familii numeroase si foarte sarace, batrani fara sprijin, care nu au niciun ajutor.

Asociatia noastra non profit s-a implicat activ, printr-o varietate de programe, in viata comunitatii, din dorinta de a contribui pozitiv in folosul comunitatii si de a aduce un strop de dragoste, speranta si incurajare in inimile celor dezavantajati social sau care se confrunta cu obstacole majore in viata .

Misiunea asociatiei noastre consta in efortul indreptat spre alinarea suferintelor si cresterea calitatii si bunastarii vieti prin promovarea si dezvoltarea activitatilor de specialitate in domeniul socio-uman.

Astfel Asociatia Filantropica-Sociala Sfantul Apostol Stefan, are misiunea de a sensibiliza si a trezi constiinta oamenilor fata de problemele semenilor, de a-i  stimularea si mobiliza in spiritul cooperarii si conlucrarii in ajutorarea altor semeni mai putin favorizati decat ei .

Fara de dragostea frateasca intre oameni, fara sensibilitatea unor inimi milostive, asociatia nu se poate manifesta si implica in necazurile oamenilor .

De aceea ne dorim ca in activitatea noastra sa intalnim multi oameni de calitate care, recunoscatori darurilor ce le-a dat Dunmezeu, sa daruiasca si ei la randul lor din prea plinul inimii lor.

Activitatea asociatiei noastre este la inceput, dar prin activitatea personala a parintelui se poate spune ca in comunitatea unde asociatia isi desfasoara activitatea, este deja o comuniune si un spirit de ajutorare si de dragoste manifestate de mai mult timp.Toate pentru cea mai importanta faptura a lui Dumnezeu:Omul

La inceput a fost o decizie ce a condus la multe frustrari in cautarea acelor oameni care sa impartaseasca visele si aspiratiile parintelui Paul Adrian Stanescu, legate de gasirea unor solutii viabile pentru ajutarea celor multi aflati in nevoi.

Si aceste cazuri ce necesita sprijinul asociatiei, sunt tot mai multe si mai diverse ca dificultate si ca gravitate.

Asociatia noastra non profit s-a implicat activ, printr-o varietate de programe, in viata comunitatii, din dorinta de a contribui pozitiv in folosul comunitatii si de a aduce un strop de dragoste, speranta si incurajare in inimile celor dezavantajati social sau care se confrunta cu obstacole majore in viata.
Primele activitati au fost coordonate de membrii asociatiei din fonduri proprii, si munca de voluntariat si au constat din:
-suport material, financiar, emotional, oferit familiilor cu multi copii;
- ajutorul oferit la repararea locuintei unor batrane;
- medicamente si alimente pentru toate categoriile de oameni defavorizat;
- oferirea de cadouri de Paste si de Craciun batranilor singuri;
- oferirea de jucarii, dulciuri, imbracaminte si incaltaminte de Paste si de Craciun, in cadrul unor serbari si la domiciliul copiilor sarmani;
- oferirea de rechizite incaltaminte, imbracaminte si uniforme scolare copiilor fara posibilitati materiale;
- plata restantelor intretinerii unor familii nevoiase si a restantelor la imprumuturile bancare, unor familii ramase fara loc de munca.
- construirea unei case, pentru o batrana singura si fara niciun ajutor, careia i-a ars casa;
- construirea unei case pentru doi adolescenti orfani.
- ajutor periodic cu alimente familiilor cu multi copii.s.a.
Am derulat programe de asistenta si sprijin la domiciliu pentru persoane defavorizate, familii cu multi copii, persoane in varsta si ne dorim in continuare sa desfasuram activitati specifice ingrijirii categoriilor defavorizate.
Pentru a veni în sprijinul copiilor şi părinţilor, adolescentilor şi tinerilor din mediile sociale dezavantajate din satul Catanele, comuna Căteasca, judeţul Argeş, am infiintat in cadrul Asociatiei, Centrul Educational şi Social Sfantul Apostol Stefan. Pentru a ameliora această situaţie, pentru protejarea, asistarea şi consilierea mamelor şi copiilor acestora, de varste prescolară şi şcolară, victime ale violentei domestice precum şi copiii cu risc social provenind din familii dezorganizate, s-a nascut ideea înfiinţarii acestui centru. În acest sens, am încheiat un acord cu Primăria Comunei pentru intretinerea unei şcoli vechi închise, pe care am renovat-o si amenajat-o. In acest centru au loc intalniri periodice cu copiii, cu părinţii lor, cu adolescenţii si tinerii din comunitate, pentru început sâmbăta şi duminica, când ei vin la biserică, urmand să se înmulţească întalnirile în cadrul proiectelor pe care asociatia le are în vedere. Centrul funcţionează începând cu data de 22 decembrie 2011, unde în cadrul acestuia, au avut loc numeroase programe educaţionale şi sociale, s-au desfăsurat activitati culturale, serbari, ore de recreere si divertisment, vizionare de materiale folositoare si educative, intalniri cu adolescenţii şi tinerii din comunitate, cu care s-a discutat liber şi deschis despre problemele lor, intalniri cu părinţii copiilor de care se ocupa Asociatia, pentru a se rezolva anumite probleme.
Asociatia spera ca nu va fi singura si multi dintre dumneavoastra se vor alatura acestui vis de a ajuta si a fi aproape de cei in nevoi .

Dorim sa infaptuim multe impreuna si multi dintre semenii nostri sa aiba o alta viata mai demna si mai decenta.Sa incercam sa alinam impreuna suferinta semenilor nostri.

Asociatia nu face discriminari de nici o natura – etnica, religioasa, culturala, politica si promoveaza respectul pentru alegerea personala, pentru valori si pentru dreptul la demnitatea umana.