banner
logo
Contribuiti si voi donand prin paypal

 

..............................

Vizitati si blogul nostru oficial

ajuta

..............................

Vizitati si canalul nostru de Youtube

ajuta

.

.

logo logo

Fiti alaturi noi in sprijinirea copiilor din Colonia Udeni

.

logo

Contribuiti la construirea unei cantine sociale pentru a oferi o masa calda pe zi, celor saraci.             ------------------------ Multumim celor care au fost alaturi de noi:

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

 

NOUTATI

”Înfiinţarea unui Centru Educaţional şi Social în cadrul ”Asociaţiei Filantropice-Sociale Sfântul Apostol Ştefan”   ”Înfiinţarea unui Centru Educaţional şi Social în cadrul ”Asociaţiei Filantropice-Sociale Sfântul Apostol Ştefan”


   “O masă pentru cei flamanzi!“ si ,, Dreptul la cultură şi educatie, al celor făra posibilitaţi”


    O lucrare în numele Bisericii


    Pentru a veni în sprijinul copiilor şi părinţilor, a adolescentilor şi a tinerilor din mediile sociale dezavantajate, din satul Catanele, comuna Căteasca, judeţul Argeş, Părintele Adrian Paul Stănescu, parohul bisericii din localitate şi presedintele”Asociaţiei Filantropice-Sociale Sfântul Apostol Ştefan”, din dragoste pentru oamenii din parohia sa, în ciuda greutăţilor slujirii într-o comunitate rurală, dar şi a împotrivirii oamenilor, nu s-a lăsat învins şi s-a luptat să înfiinteze Centrul Educational şi Social în cadrul Asociatiei pe care o conduce.
    Pentru a ameliora această situaţie, pentru protejarea, asistarea şi consilierea mamelor şi copiilor acestora, de varste prescolară şi şcolară, victime ale violentei domestice precum şi copiii cu risc social provenind din familii dezorganizate, s-a nascut ideea înfiinţarii acestui Centru Educaţional şi Social în cadrul ”Asociaţiei Filantropice-Sociale Sfântul Apostol Ştefan”.
    În acest sens, părintele a încheiat un acord cu Primăria Comunei ca să îi dea în întreţinere o şcoală veche închisă, pe care să o renoveze şi să o amenajeze. Acolo dorind să se întâlneasca cu aceşti copii, cu părinţii lor, cu adolescenţii si tinerii din comunitate, pentru început sâmbăta şi duminica, când ei vin la biserică, urmand să se înmulţească întalnirile în cadrul proiectelor pe care presedintele asociaţiei le are în vedere.
    Acest centru a fost absolut necesar, pentru că reprezenta soluiţa ce mai buna pentru cazurile sociale dramatice, determinate de faptul ca exista un numar în continua crestere a familiilor monoparentale care se confruntă cu grave probleme sociale si economice, situatii, care fac imposibilă dorinta părintelui de a putea asiguraindividual, îngrijirea, educatia si supravegherea, atat de necesare copiilor aflaţi la varstele prescolare, scolare şi a adolescenţilor, care au nevoie de repere morale, în această societate bolnava.
    Unul din scopurile înfiinaţrii acestui Centru, a fost prevenirea destrămarii familiilor, cu efecte negative asupra cresterii şi dezvoltarii copilului, asistenta multipla şi de specialitate a familiilor cu disfuncţionalitaţi.

    La înfiinţarea acestui Centru, s-a ţinut seama de factorul cel mai importan şi anume ocrotirea, îngrijirea şi supravegherea copiilor şi adolescenţilor, provenind din familii cu risc social, unde se asigură şi prevenţia instituţionalizarii copilului al carui de multe ori, unic parinte, înregistrează dificultaţi în asigurarea unei ingrijiri şi educaţii normale, asigurandu-se în acelasi timp şi prevenţia fenomenelor de delincventa juvenila şi abandon scolar.
    Centrul funcţionează începând cu data de 22 decembrie 2011, unde în cadrul acestuia, a avut loc numeroase programe educaţionale şi sociale.
    Astfel s-a urmarit ca prin intermediul acestui Centru, să se poata aduce un strop de dragoste, de speranţă şi de încurajare în inimile celor saraci, a numeroaselor cazuri de familii cu mulţi copii, a familiilor monoparentale, a orfanilor, şi a adolescenţilor şi tinerilor defavorizaţi social.
    Consecinţele realitatilor sociale, se răsfrâng şi mai mult asupra copiilor, care, sunt nevoiţi să renunţe de multe ori la şcoală.
    Imposibilitaţile în care se afla acesti părinţi, de a face faţă situaţiei financiare, care în cele mai multe cazuri, familiile se afla sub limita subzistenţei umane, face atat de necesară implicarea oamenilor buni, care au milă crestinească de semenul său aflat in suferinţă.
    Împreună cu oameni de bine, părintele a început prin a le asigura lunar alimente, îmbrăcăminte, rechizite şi tot ceea ce ţine de gospodărie.
    Însa scopul său cel mai important, era să-i adune pe copii si pe adolescenţi după terminarea cursurilor, într-un spaţiu special amenajat, unde să vină şi profesori de la şcoala din localitate, pentru a le completa cunoştinţele, dar şi să le ofere momente de destindere, pentru a-i face să uite de problemele lor de acasă.
    Educatorii, voluntari ai asociatiei, au ca atributii, educarea copiilor, supravegherea lor si ajutarea copiilor de varsta prescolară şi scolară la îndeplinirea temelor pentru acasă, precum şi alte sarcini didactico-pedagogice ,care să îi ajute pe copii să se integreze normal în mediul scolar.
    În cadrul Centrului au loc activitati recreative-jocuri, sport, pictura si muzică;
    Cursuri de dans cu profesor de coregrafie;
    Cursuri de limba romană si gramatica limbii romane, pentru a învăta să scrie, să citească şi să se exprime corect;
    Educaţie muzicală/instrumentală – chitara
    Învaţarea limbi franceze si a limbii engleze;
    Lecţii de educaţie religioasă si morală, ţinute de părinte.

    Părintele Paul Stănescu, conlucrează strans şi cu asistenţii sociali precum şi cu întreaga echipă pluridisciplinară pentru buna desfasurare a programelor asociatiei.
    Pe lângă cursurile şi programele standard, echipa tânără şi entuziastă, care este alaturi de părinte, a pregătit tuturor copiilor o serie de cursuri opţionale, în funcţie de înclinaţiile şi abilităţile fiecărui copil.
    Totodata, acest loc s-a dorit să fie, locul de desfasurare a unor evenimente semnificative, atat legate de programul educaţional (concursuri, spectacole), cat şi de sărbatori naţionale şi religioase.
    Părintele s-a implicat activ în crearea acestui spaţiu luminos si curat, încalzit de chipurile şi veselia copiilor, un loc care să-i primeasca cu familiaritatea unui cămin adevarat, aceasta fiind calea spre schimbarea calitatii vieţii acestor copii.
    Totul a început de la implementarea proiectelor catehetice din cadrul Bisericii ”Hristos împărtăşit copiilor”, când părintele a intrat în contact cu tot mai mulţi copii din familii defavorizate şi astfel a hotărât cu mult curaj să schimbe viata tristă a comunitaţii.
    Centrul Social Sfantul Apostol Stefan are un spaţiu multifuncţional, care permite copiilor defavorizaţi accesul la servicii educative si distractive, unde într-un climat sigur şi modern, unde calmul şi buna dispoziţie sunt la loc de cinste, copiii au posibilitatea de a se dezvolta armonios si liber, desfăşurând periodic activităţi educative, cursuri opţionale, activităţi artistice, culturale, sportive si distractive, sub directa îndrumare a unor cadre didactice voluntare, specializate în lucrul cu copiii, oferind din toata inima, îngrijirea, înţelegerea şi compasiunea lor pentru toti copiii necajiţi si pentru adolescentii nenîţelesi de societate.
    Sala Centrului, are un rol multifuncţional.
    Locul de luat masă se transforma adesea, în loc de studiu şi de joacă, fiind amenajat într-un spaţiu plăcut şi dotat corespunzător pentru activitaţile copiilor (mobilier ergonomic, frumos colorat adaptat nevoilor copiilor şi nivelului de dezvoltare).
    La Centrul Educational si Social, copiii beneficiază, într-un spaţiu modern şi prietenos, de jucării, numeroase jocuri, cărti specifice nivelului lor de dezvoltare, precum şi dotări specifice: pentru muzică (cd-uri si casete audio), ecologie, stiinţe, formare si documentare – informatică, material didactice necesare desfăsurarii oricarui program.
    În cadrul centrului, s-au desfăsurat activitati culturale, serbari, ore de recreere si divertisment, vizionare de materiale folositoare si educative. Întalniri cu adolescenţii şi tinerii din comunitate, cu care s-a discutat liber şi deschis despre problemele lor.
    Întalniri cu păriniţii copiilor de care se ocupa Asociatia, pentru a se rezolva anumite probleme.
    O problema destul de grea, este lipsa locurilor de muncă.
    În acest sens presedintele Asociatiei, a demarat programe de reorientare profesională, unde a organizat în acest Centru, cursuri de calculatoare, cursuri de olărit, cu cadre specializate, în urma cărora, mamele cursante au putut obtine diplome oficiale, care să le ajute în gasirea unui loc de muncă.
    Tot în cadrul Centrului, s-au organizat mese calde pentru cei săraci, în lipsa unui spaţiu special amenajat.
    Datorita multitudinilor activitaţilor necesare comunitaţii, Asociaţia doreste să dezvolte în viitor, un Centru mare al iubirii crestine, unde cei multi si necăjiţi să poata spera la ajutor în momentele grele din viaţa lor.
    Urmatoarele programe ale Asociaţiei, vizeaza construire de noi spaţii sociale pentru a le oferi în continuare pe langa lectiile educative şi o masă caldă într-o sală de mese modernă cu bucătărie proprie.
    Asociaţia nu-si limiteaza desfasurarea activitaţilor aici. Părintele Paul Stanescu, doreste să facă mult mai mult. Să pună în practică cu curaj ideiile sale, venind în întampinarea nevoilor tot mai mari ale copiilor, familiilor si ale tinerilor.
    Se doreste extinderea Centrului si dotarea corespunzatoare domeniului de activitate.
    Astfel Centrul mai are nevoie de:
    Săli de clasă personalizate, amenajate în funcţie de vârsta, profil, tematică proiectelor în desfăşurare;
    Săli de joacă;
    Loc de joacă exterior, amenajat în curtea Centrului;
    Sală pentru activităţi sportive;
    Teren de fotbal;
    Teren de tenis de camp şi de masă;
    Cabinet medical;
    Cabinet de psihologie;
    Sală pentru material didactic şi jucării.

     

     Să fim împreună alaturi de oamenii aflati în suferintă, să reprezentam pentru copiii nostri o adevarata lecţie de credinţă, iubire, milostivire şi dăruire, într-o lume în care răutatea încearca să învingă cea mai frumoasă poruncă, care ne face fericiţi:”PORUNCA IUBIRII”!      Hrană pentru trup şi pentru suflet la Catanele
      Cel mai adesea, pentru orice neajuns aruncăm vina pe autorităţi, criza economică, mediul în care trăim, dar nu ne implicăm deloc pentru a face noi ceva. Aşteptăm să ne vină totul de-a gata, ne urmărim interesul propriu şi astfel consecinţele neimplicării se răsfrâng tot asupra noastră. Sunt însă şi oameni care se jertfesc pentru semenii lor aflaţi în nevoi, iar pe unii dintre ei i-am aflat în localitatea argeşeană Catanele.

      În satul Catanele, care face parte din comuna Căteasca, judeţul Argeş, numeroase familii monoparentale, familii cu mulţi copii, orfani, bătrâni singuri, tineri defavorizaţi se confruntă cu multe dificultăţi financiare. Consecinţele se răsfrâng şi mai mult asupra copiilor, care, sunt nevoiţi să renunţe la şcoală. Pentru a ameliora această situaţie, parohia locală şi Asociaţia social-filantropică ‘Sfântul Apostol Ştefan’ au demarat o campanie de strângere de fonduri, prin care fac să funcţioneze o cantină socială şi un centru educaţional. Pr. Adrian Paul Stănescu, care este parohul bisericii, dar şi directorul Asociaţiei ‘Sfântul Apostol Ştefan’, a povestit pentru „Ziarul Lumina” cum stau lucrurile: ‘Totul a început de la implementarea proiectelor catehetice ‘Hristos împărtăşit copiilor’ şi ‘Alege şcoala!’, când am intrat în contact cu tot mai mulţi copii din familii defavorizate şi astfel am hotărât, împreună cu alţi oameni de bine, să le asigurăm lunar alimente, îmbrăcăminte, rechizite şi tot ceea ce ţine de gospodărie, dar şi să-i adun pe copii, după terminarea cursurilor, într-un spaţiu special amenajat, unde să vină şi profesori de la şcoala din localitate pentru a le completa cunoştinţele. De asemenea, ne dorim să realizăm şi o bucătărie proprie, pentru a le oferi şi o masă caldă copilaşilor ale căror familii nu-şi permit nici măcar acest lucru. În acest sens, am încheiat un acord cu Primăria comunei ca să ne dea în întreţinere o şcoală veche închisă, pe care noi vrem să o renovăm şi acolo să ne întâlnim cu aceşti copii, pentru început sâmbăta şi duminica, când ei vin la biserică. Imediat după obţinerea imobilului, am primit telefoane de la diferite persoane care s-au oferit să predea gratuit limba engleză şi sperăm, cu ajutorul lui Dumnezeu şi al oamenilor de suflet, să începem până la Paşti activitatea cu copiii’.

      O lucrare în numele Bisericii

      În ciuda greutăţilor slujirii într-o comunitate rurală, dar şi a împotrivirii oamenilor, pr. Stănescu nu s-a lăsat învins şi s-a luptat în fel şi chip să aducă ‘un strop de dragoste, speranţă şi încurajare în inimile celor dezavantajaţi social’, după cum spunea părintele. De iniţiativele iubirii milostive s-au bucurat numeroase familii, precum o bătrânică ce a rămas fără casă în urma unui incendiu, dar căreia i-a fost ridicată o nouă căsuţă. De asemenea, din cauza crizei financiare, oamenii au rămas fără locuri de muncă, iar riscul pierderii locuinţei, din pricina ratelor bancare, i-a adus la o stare disperată. Astfel, părintele nu a rămas indiferent, ci a mers la reprezentanţii băncilor pentru a obţine reeşalonarea datoriilor. Pentru câteva familii, pr. Stănescu le plăteşte de peste un an ratele bancare lunare, îi ajută cu alimente, bani pentru transportul copiilor la şcoală, şi lista poate continua. Totodată, prin programul ‘Uşi deschise pentru cei singuri şi săraci’, în urma anchetei sociale, Asociaţia ‘Sfântul Apostol Ştefan’ a distribuit alimente, medicamente, îmbrăcăminte celor văduvi sau familiilor cu mulţi copii. Au beneficiat 35 de vârstnici şi 23 de familii cu dificultăţi financiare din Parohia Catanele, dar şi din satele învecinate. ‘Pentru aceste activităţi ne-am ocupat noi, membrii care am înfiinţat asociaţia, din fondurile proprii, din serviciile religioase din parohie, dar şi din donaţiile unor sponsori. Sperăm să sensibilizăm anumite persoane cu posibilităţi care să ne ajute, fiindcă, pe viitor, vrem să ne extindem cu această cantină şi către persoanele adulte, să le aducem acolo pentru o masă caldă sau măcar să le ducem noi pachete cu mâncare. Până acum Dumnezeu ne-a ajutat şi am reuşit să facem faţă tuturor cerinţelor. Sperăm ca şi pe viitor să continuăm activităţile noastre, întrucât Dumnezeu ne-a chemat la această slujire şi trebuie să lucrăm cât putem de mult, fiindcă tot ceea ce facem noi, facem în numele Bisericii’, a precizat parohul bisericii din Catanele.

      Cuvintele nu pot exprima în totalitate ceea ce aceşti oameni fac, sunt prea sărace şi nesemnificative. Trebuie să fii asemenea lor, adică un făptuitor al intenţiei bune, pentru a simţi bucuria pe care ei o simt, ştiut fiind faptul că ‘iadul este plin de intenţii bune’, adică degeaba vrem să facem ceva dacă nu punem în aplicare intenţia. Cei care doresc să se alăture preotului Adrian Paul Stănescu şi vor să ajute aceste suflete pot dona în următoarele conturi ale Asociaţiei social-filantropice ‘Sfântul Ştefan’, cu sediul în satul Catanele, comuna Căteasca, judeţul Argeş: la BRD, în lei: RO44BRDE030 SV82502330300, în valută: RO95BRDE030SV90211840300, pentru transfer extern: SWIFT: BRDEROBU NR. CONT: 90211840300 BRD Agenţia Brâncoveanu sau direct în contul PayPal de pe site-ul asociaţiei: www.asociatia-sfantul-stefan.ro. De asemenea, preşedintele asociaţiei, pr. Adrian Paul Stănescu, poate fi găsit la următoarele numere de telefon: 0727837426, 0724257452, 0748033836.

      Luni, 05 Decembrie 2011 11:06
      11-04.jpgAproape 200 de copii aşteaptă nerăbdători să afle dacă anul acesta vine sau nu vine vreun Moș și pe la ei. C-o fi Nicolae sau Crăciun, pentru ei nu contează prea mult. Atâta vor. Să simtă și ei că vin sărbătorile și că bunătatea oamenilor se va răspândi și asupra lor, chiar dacă în casele în care locuiesc termometrul arată niște temperaturi similare cu cele de afară. Asociația înființată de preotul Adrian Stănescu de la Catanele a inițiat o campanie care se va derula de sărbători și care presupune colectarea de pachete cu cadouri pentru copiii foarte săraci pe care îi are în grijă asociația sa filantropică. Și cum nimeni nu este lăsat pe dinafară, nici copiii cu o situație materială bună nu vor fi ocoliți de oamenii cu suflet. Pe lângă cadouri, de sărbători, copiii vor primi în dar și o… piesă de teatru pusă în scenă de actorii din Pitești, ne-a povestit preotul Stănescu.

      ———————-

      Un preot a strâns bani pe facebook ca să cumpere sobe unor familii sărmane

      Luni, 28 Noiembrie 2011 22:52
      10-08.jpgÎn timp ce lumea politică dezbate subiecte serioase cum ar fi regionalizarea sau actorii politici, undeva, într-o comunitate din Argeș, o familie cu 4 copii tremură de frig într-o baracă. N-au mai avut o sobă adevărată de 5 ani. Dorm îmbrăcați gros și se spală în lighean pe un frig de-ți îngheață și inima. Într-o baracă din colonia ACH locuiește Daniela Preduț, mamă a patru copii. Pe ei nu-I interesează nici cine va candida pe colegiul din care fac parte ei la viitoarele alegeri și nici măcar cine e președinte, atâta timp cât traiul lor nu se află în planurile niciunui politician. Din fericire, însă, nimic nu e întâmplător pe lumea aceasta, iar acești copii, precum și alții din aceeași colonie, se află în planurile unor oameni cu suflet.

      Membri asociației asigură mancare și haine copiilor pe care-I au în grijă

      Preotul  Adrian Stănescu a înființat la Catanele o asociație filantropică, Asociatia Filantropica-Sociala Sfantul Apostol Stefan,  din care fac parte oameni obișnuiți dar cu mult suflet care vor să ajute discret pe aceia mai puțin norocoși. După ce a demarat o chetă de facebook pentru strângerea de fonduri destinate cumpărării unei sobe pentru familia Preduț, norocul le-a surâs tot din partea membrilor asociației. Aceștia au reușit să strângă bani pentru două sobe. Una a ajuns la familia Preduț, iar cealaltă la Florina Stroe, o altă femeie sărmană cu două fete. Mai mult decât atât, asociația are grijă și de copiii din familiile sărace din zonă, în sensul că, de 2-3 ori pe lună le asigură mâncare, haine, lemne iarna, și orice alt ajutor necesar familiilor lor în gospodărie.  Trebuie să mai spunem că tot ajutorul financiar și de oricare altă natură vione direct din buzunarele membrilor asociației, care nu sunt nici ei niște oameni bogați material, însă inimile lor sunt de miliarde.

      ————————


      Batranei Gherghina din satul Catanele i-a ars casa. Din cauza unei sobe improvizate, acoperisul a luat foc cuprinzand cu repeziciune intreaga casa, batranica fiind salvata in ultimul moment.

      Presedintele Asociatiei Filantropice Sociale Sfantul Apostol Stefan, Preot Paul-Adrian Stanescu in atentia careia se afla batranica, a luat cu curaj hotararea de a-i construi o casuta mica, unde batranica sa poata sa locuiasca.

      In urma cu un an, acoperisul casutei acestei barane se stricase, iar ploaia ii patrundea in casa. Parintele Paul Stanescu a fost singurul OM din sat care s-a suit pe acoperis si la inlocuit.

      Acum batranica este sigura ca parintele ii va reface casa arsa. Ea nu are nicio indoiala, doar o ajuta mereu cu alimente si medicamente. Rad de inocenta ei satenii, dar nu stiu cata dreptate are batrana. Parintele, chiar daca se afla in lipsuri materiale, caci la tara este greu sa fi preot, va face ca aceasta batranica sa nu se simta singura si parasita, sa poata sa aibe ca inainte o cameruta a ei. Haideti sa fim alaturi de parinte si de batranica! Sa ajutam fiecare cu cate putin si astfel putem mangaia un suflet care are atata speranta pentru o viata normala, acum cand in casele fiecaruia dintre noi se va naste Iisus Hristos.


      Au inceput lucrarile la construirea noii casute pentru batanica. S-a turnat temelia. Nu va fi o casuta mare. Va cuprinde o camera si un mic hol. Costurile nu vor fi foarte mari, dar va fi nevoie de ajutorul fiecaruia dintre noi. Cate putin de la fiecare si de sarbatori aceasta batranica ar putea sa stea in casuta ei.


      Lucrarile la construirea casei pentru batranica Gherghina, continua. Chiar daca se confrunta cu lipsa banilor pentru continuarea constructiei, parintele Paul Stanescu spera ca va finaliza lucrarea de Craciun. Isi doreste foarte mult sa o vada pe batranica linistita in casuta ei. Mai este nevoie de materiale, de o soba, de un pat si multe altele ce trebuiesc inlocuite cu cele arse.      Aici puteti vedea imagini despre desfasurarea lucrarilor de constructie la casuta batranei :http://www.antena3.ro/romandria/paul-stanescu-un-preot-care-si-a-dedicat-viata-oamenilor-din-jur-147006.html
      Paul Stănescu, un preot care şi-a dedicat viaţa oamenilor din jur
      www.antena3.ro
      O viaţă dedicată oamenilor, aşa poate fi descrisă viaţa părintelui Paul Stănescu. Chiar dacă are şi el o familie a lui, soţia şi cele două fetiţe trec, de foarte mult ori, pe planul doi când vine vorba de problemele semenilor.

      Copii, tineri, bătrâni sau şomeri, toţi aleargă într-un suflet către salvatorul lor. Căci aşa îl văd, ca pe un trimis al lui Dumnezeu care are menirea de a le alina suferinţele.

      În viaţa preotului nicio zi nu seamănă cu alta. Când deschide ochii dimineaţa, părintele nu ştie ce va face în ziua respectivă. Oamenii care au nevoie de ajutor vin la el ştiind că vor găsi înţelegere, iar cel care îi ascultă va face tot posibilul să îi ajute.

      Una dintre bucuriile lui este că a reuşit să îi unească pe enoriaşii săi în scopuri nobile. La îndrumarea părintelui, mai mulţi oameni lucrează la casa unei bătrâne, a cărei locuinţă a ars.

      Părintele Paul îşi continuă ziua mergând la cantina socială pe care a reabilitat-o pentru copiii sărmani din sat. Părintele Paul şi-a dorit ca cei mici să aibă un loc în care să primească o masă caldă şi să poată face activităţi benefice pentru educaţia lor.

      La biserică îl aşteaptă alţi enoriaşi care au nevoie de o mână de ajutor. Acasă, la familia lui, ajunge seara târziu, iar pe fetiţele sale le găseşte de cele mai multe ori dormind.      ”Sa fim si de Paste alaturi de cei sarmani!”

      De Paste, Hristos ne cerceteaza inimile. Oare vom trece testul? Vom invia noi din mormintele acestei lumi, sau vom ramane morti oricarei simtiri omenesti?

      In fiecare an sarbatorim Pastele, insa de fiecare data ne bucuram de venirea lui ca si cand ar fi prima oara in viata noastra, asteptand cu emotie sa luam Lumina si sa cantam cu totii: Hristos a inviiat!.
      Pastele este sarbătoarea Luminii şi a speranţei pentru toti. Si pentru cei bogati si pentru cei saraci.
      Si ne dorim cu totii sa primim lumina cu sufletul curat şi nobil, să credem ca vom fi mai fericiţi si mai iubiti de Bunul nostru Mantuitor!
      E Primavara Invierii, cand totul prinde viata.
      Vazduhul este plin de mireasma florilor de cires si de o bucurie ingereasca. Cu toti simtim bucuria care pluteste si ne umple sufletele de fericire, bucurie care este mai presus decat oricare alta bucurie.
      Este bucuria cu care primim vestea cea minunata, aceea ca” Hristos a inviiat”.
      Mirosul primavaratic s-a impletit cu cel al cozonacilor si al bunatatilor preparate din miel de toate gospodinele .
      Pastele la romani se sarbatoreste in familie, fiind o traditie nescrisa, pastrata din generatie in generatie, iar milostenia de sarbatori fiind o trasatura specifica acestui minunat popor.
      De Paste cu totii ne dorim sa fim mai intelegatori, mai iertatori, mai darnici, dorind sa fim alaturi si de cei saraci.
      Pastele este un moment de apropiere si de comuniune cu toti cei ce ne inconjoara. De ne sunt rude sau doar niste sarmani ce bat la poarta sufletelor noastre, sperand ca vor primi intelegere si mangaiere in necazul lor, cu toti vrem de Paste sa ne infratim…
      De multe ori nu stim ce se petrece in casele celor saraci, chiar daca banuim ca nu au chiar de toate .
      Nu vom simti cu adevarat durerea lor, decat daca am merge in preajma sarbatorilor, la ei acasa.
      Nu am putea sa ramanem imuni si insensibili, daca am vedea cu ochii nostri cum o familie cu patru copii care locuiesc intr-o casuta saracacioasa dintr-o colonie (unde oamenii au muncit in urma cu ceva timp la construirea unui baraj), prin care patrunde ploaia, asteaptand Pastele doar cu sase paini si cu o cutie de mazare conservata, din care se va gati o mancare lunga sa le ajunga la toti.

      Ochilor nostri nu le-am mai putea opri lacrimile.

      Este prea dureros sa constati ca masa ta este plina de bunatati si a altora este atat de goala.
      Cu ce suntem noi mai indeptatiti inaintea lui Dumnezeu sa avem de toate, iar ei nimic? Caci fara de Dumnezeu noi nu suntem nimic si nimic nu putem fara de El.
      Acesta este doar un test prin care Dumnezeu ne incearca inima, nu pentru ca El n-ar sti cine suntem noi, ci pentru ca noi sa ne dam seama cine suntem noi insine cu adevarat.
      Oare ne vom da seama?

      O alta familie care este sustinuta material si financiar de parinte, traieste intr-o casa saracacioasa care nici macar nu le apartine fiindu-le oferita la rugamintea parintelui de o alta familie.
      Aceasta familie formata din mama si cele trei fiice ale sale, traiesc cu spaima ca vor veni si aici peste ei un sot si un tata brutal si alcoolic care le-a facut viata un calvar si din cauza caruia si-au parasit caminul lor, doar pentru ca legea nu le ofera protectie.
      Traiesc in saracie si lipsuri, fetitele merg mult pana la scoala, de multe ori fara pachet in ghiozdan, sunt foarte slabute si foarte triste, zambind foarte rar.
      Vizita la aceasta familie, unde s-au daruit toate cele de trebuinta pentru o masa de Paste traditionala,a adus bucurie si speranta ca nu sunt singure, ca cineva le este alaturi, le asculta, le intelege si le sustine in momentele cele mai grele.
      Presedintele asociatiei noastre, parintele Paul-Adrian Stanescu cunoaste foarte bine situatia celor saraci.
      A fost in casele lor, le-a vazut necazul si durerea lor si incearca discret fara sa impuna nimanui, sa sensibilizeze suflete pentru a putea veni in sprijinul acestor saraci care nu sunt mai rai sau mai buni decat noi.
      Isi doreste sa poata sprijini pe cat mai multi sarmani, desi de multe ori ii este peste putinta, din cauza lipsei de fonduri.
      Pentru toti acestia isi doreste foarte mult sa infiinteze o cantina a saracilor unde zilnic sa le ofere macar o masa pe zi tuturor celor care maninca doar o bucata de paine toata ziua, si nu exageram,
      aceasta este cruda realitate.
      Sunt cazuri care necesita ajutor permanent, cum sunt cazurile batranilor bolnavi si neajutorati, multi fara pensii sau cu pensii foarte mici de fosti muncitori in agricultura, carora nu le ajung banii pentru medicamente si paine.
      Sunt familii care nu-si pot plati ratele la banci, din cauza faptului ca acum sunt someri, nu-si pot intretine copiii, nu le pot cumpara o hainuta noua pentru ca asa cum stim, copiii cresc si au nevoie de hainute mai mari.
      Sunt oameni care atunci cand aveau serviciu, aveau tot ce le era necesar, dar care acum nu au ce pune pe masa.
      Si despre ei nu stiu multi, nu stiu cata durere si cata umilinta se ascunde in sufletele lor in fata neputintei de a putea sa supravietuiasca.
      Doar unui singur om i se pot confesa, de la care asteapta ajutor atat spiritual cat si financiar.
      Acesta este parintele lor, care-i intelege si niciodata nu le refuza cererea.
      Ei toti au nevoie nu numai de Paste sau Craciun de ajutor, ci au nevoie permanenta, pentru ca fiecare exista si trebuie sa supravietuiasca chiar daca multi dintre ei sunt subnutriti, aflandu-se la limita minima a existentei umane.
      Este dureros, dar este adevarul care ne inconjoara si nu putem sa ne prefacem ca nu-l stim.
      Presedintele asociatiei noastre, parintele Paul-Adrian Stanescu, impreuna cu doi tineri voluntari, care au ramas profund impresionati de soarta acestor oameni necajiti, au oferit la fiecare un cadou de Paşti aducand o rază de bucurie în fiecare casa in care au intrat.
      Au impartit imbracaminte, incaltaminte si dulciuri copiilor, iar in sambata mare, pentru ca multi dintre saraci nu aveau nici macar curent electric, pentru a nu li se strica alimentele, au impartit produse alimentare.
      S-au cumparat pentru fiecare familie cozonaci si miel proaspat, carne de pui, mezeluri, ulei, margarina, zahar, faina, malai, orez, cafea, prajituri, fructe, racoritoare, produse de igiena si paturi, perne si produse de uz casnic .
      S-au cumparat costume de bluejeans pentru copii, treninguri, tricouri, pijamale, incaltaminte sport, sandale, geci de primavara, s.a.
      Unei familii care nu aveau pentru gatit decat un resou improvizat, i s-a cumparat aragaz si butelie.
      Au fost impartite pachete familiilor nevoiase si batranilor fara sprijin, tuturor dupa cum le stia parintele nevoile.
      Datorita colaborarii cu Fundatia Grigore Palama care a donat asociatiei noastre jucarii, parintele a daruit fiecarui copil care a venit la spovedit cate o jucarie.
      De asemenea a donat jucarii si copiilor din cadrul Centrului Familial Gavana, condus de parintele Decebal Floroaica.
      Fundatia Grigore Palama a mai donat asociatiei noastre cartele telefonice si salopete de bluejans pe care parintele le-a impartit celor care stia ca au nevoie de ele.
      Sunt oameni care sunt ajutati la vedere, cum sunt cei care traiesc intr-o fosta colonie in baraci din lemn lipite una de cealalta, dar si mai multi sunt cei care sunt ajutati in mod discret.
      Seara cand se intuneca , parintele le trece pragul, aducandu-le cele de trebuinta.
      Aceste cazuri nu pot aparea in lista asociatiei de programe.
      Sunt probleme sensibile sufletului uman si nu se cade sa fie afisate doar ca lista de ajutorare a cazurilor sociale sa fie mai lunga. Nu acesta este motivatia si scopul a ceea ce intreprinde presedintele asociatiei noastre.
      Alaturi de noi au fost oameni cu suflet mare, care si-au donat hainele lor desi isi doreau din tot sufletul sa poata oferi mai mult.
      Si aceste produse, care s-au strans in cativa saci, s-au epuizat rapid. Saracii au fost instiintati si fiecare a luat ceea ce credea ca ii este de folos
      Gestul acestor oameni este de apreciat si il putem asemana cu banul vaduvei din Evanghelie.
      Dintre cei cu suflet mare amintim pe actrita Teatrului Notara, Cristina Stoica Ivanciuc si minunatele ei colege, care s-au solidarizat cu asociatia noastra, impresionate fiind de persoanele cu mari nevoi materiale pe care incercam sa le ajutam.
      Un alt ajutor care ne-a impresionat, l-am primit din partea d-nei Corina Lazarov, care se afla departe de tara, dar aproape de sufletul romanului necajit pe care nu l-a uitat si de care este mereu aproape, incercand sa dea o mana de ajutor si multa incurajare.

      Si astfel a mai trecut un Paste din viata noastra unde am inviiat inca o data cu Hristos, traind si privind bucuria din ochii Mantuitorului, prin ochii acestor sarmani, pentru ca asa cum El ne-a spus, pentru El am facut toate acestea :”…- Căci flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau; străin am fost şi M-aţi primit; Gol am fost şi M-aţi îmbrăcat; bolnav am fost şi M-aţi cercetat; în temniţă am fost şi aţi venit la Mine…Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai
      Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut.” (Sfânta Evanghelie de la Matei 25, 31-45).

      I-Catehizare dupa scoala in Catanele      III-Campania:”Fa o bucurie, daruieste de Paste celui sarac, atentia si iubirea ta!

      II-Campania pentru colectarea a 2% din impozitul pe venit

      III-Campania:”Fa o bucurie, daruieste de Paste celui sarac, atentia si iubirea ta! ”

      I-Catehizare dupa scoala in Catanele


      II-Campania pentru colectarea a 2% din impozitul pe venit      ”Cu putin se poate face mult bine!”

      Participa activ la campania 2%      Fii promoterul ideii: “Cu puţin, chiar şi cu 2 %,se pot
      face multe lucruri bune”.

      ”Fie ca ne esti prieten sau colaborator, iti  sta
      in putere sa arati ca iti pasa!      Dacă doriţi, puteţi să direcţionaţi cei 2% către organizaţia noastră . Banii dumneavoastra vor fi folosiţi pentru întrajutorarea copiilor aflaţi în dificultate şi familiilor acestora, pentru batranii singuri si saraci si pentru toti cei care au nevoie de ajutor .

      De ce sa ne alegeti pe noi  ? Suntem dedicati acestui proiect, suntem dedicati acestei cauze si suntem ferm hotarati sa ajutam pe cei care sunt in nevoi. Nu avem interese ascunse, iar toate donatiile sunt directionate catre beneficiarii nostri. Toate eforturile noastre sunt concentrate pentru un singur scop: sustinerea si indrumarea beneficiarilor nostri. Noi nu pretindem ca schimbam destine, dar cu siguranta oferim o sansa, o sansa pentru ei la schimbare, o mana de ajutor, un sprijin in cele mai grele momente. Suntem cei care nu le intorc spatele, suntem cei care le zambesc atunci cand disperarea, singuratatea si ignoranta lovesc. Puterea lor e in mainile tale, ajuta-ne sa-i ajutam. Directioneaza acum 2 % din impozitul pe venit fara costuri suplimentare.

      În România 2% din impozitul pe venitul global este în medie de 9 RON. Cu acesta suma poţi contribui la:

      · O masă caldă timp de trei zile pentru un copil;

      · Medicamente pentru o persoană bolnavă şi singură;

      · Un set de rechizite pentru un copil nevoiaş.

      Potrivit  Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, fiecare cetatean poate decide modul in care sunt cheltuiti 2% din impozitul pe venit datorat statului, directionand aceasta suma catre o organizatie neguvernamentala. Practic, cetateanul indica statului modul in care vrea sa fie cheltuita o parte din impozitul sau.

      Puteti astfel decide daca de 2% din impozitele  pe care oricum le platiti, beneficiaza statul sau acei oameni care nu au conditiile necesare unei vieti normale.

      Noi, Asociatia Filantropica-Sociala Sfantul Apostol Stefan, am ales sa ne ingrijim de cei aflati in situatii dificile !

      Pentru aceasta nu este necesar sa facem anchete de specialitate, cei saraci sunt in numar foarte mare si ii intalnim peste tot.

      Directionati acest procent catre Asociatia Filantropica-Sociala Sfantul Apostol Stefan si sprijiniti eforturile ei de a facilita accesul la o viata normala a celor saraci.

      Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea să direcţioneze 2% din impozitul pe venit către o entitate nonprofit înfiinţată conform ordonanţei 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii. Normele metodologice pentru direcţionarea a 2% din impozitul pe venit au fost publicate în Monitorul Oficial Nr. 115 din 15 februarie 2007. Este vorba de Ordinul Ministrului Finanţelor Publice 185 din februarie 2007.

      Ce este sistemul 2%?

      Sistemul “2%” permite contribuabililor, persoane fizice, sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala. Este sistemul prin care fiecare are posibilitatea sa decida in mod direct ce se intampla cu impozitul lui.

      De ce 2%?

      Este un mecanism democratic care asigura transparenta politicii fiscale si bugetare.

      Ofera sansa contribuabililor sa se implice in eforturile organizatiilor neguvernamentale de a solutiona diferite probleme sociale, fara a genera un cost suplimentar.

      Ajuta la dezvoltarea societatii civile si a bugetului de stat, prin legatura creata intre cetateni, organizatii si stat.

      De ce e bine să folosiţi această prevedere?

      * Nu vă costă nimic!

      * Contribuiţi la eficientizarea cheltuirii banului public-deci al dvs!

      * Puteţi ajuta la rezolvarea problemei unui semen aflat in dificultate, direcţionand 2% către o organizaţie care lucrează în acel domeniu.

      * Puteţi ajuta copii, batrani si familii sarace direcţionand 2% către organizaţia noastră!

      * Direcţionarea a 2% din impozitul dvs. este o opţiune şi nu o obligaţie.

      * Nici o autoritate a statului, nici o organizaţie sau angajatorul dvs nu vă pot obliga să faceţi acest lucru.

      Cum poti ajuta si tu?

      E simplu. Completează cu datele tale personale declaraţia pe care o poti oţine sau de la administratia financiara, o poţi descărca de pe site-ul www.mfinante.ro, sau de pe  site-ul asociatiei www.asociatia-sfantul-stefan.ro la rubrica Donatii, sau poţi solicita o copie la adresa de E-mail: asociatia_sfantulstefan@yahoo.com

      Aici găsiţi atât formularele de completat, cât şi datele asociatiei noastre.

      Nu este nevoie sa trimiteti alte documente insotitoare (fisa fiscale, copie CI, etc).

      Aceasta campanie va dura pana la sfarsitul lunii aprilie 2011.

      Ce trebuie sa faceti?

      Pasul 1: Completati  formularul precompletate cu datele asociatiei: “Asociatia Filantropica-Sociala Sfantul Apostol Stefan”:

      Formularul 230 . Prin formularul 230 puteţi să direcţionaţi 2% din impozitul anual către o asociaţie nonprofit.

      Pasul 2: Completati doar anul si campul I „Date de identificare a contribuabilului” cu datele dumneavoastra personale.

      Completarea sumei nu este obligatorie. Administratia financiara va calcula si va completa suma.Puteţi lăsa căsuţa necompletată.

      Semnati formularul

      Formularul 200. Cei care obţin, pe lângă salarii, şi alte venituri, vor completa formularul 200 – Declaraţie specială privind veniturile realizate, la toate capitolele aferente tipului de venit obţinut, inclusiv capitolul III, ”Destinatia sumei reprezentând 2% din impozitul pe venitul anual datorat”.

      Trimiteţi prin poştă declaraţiile la adresa administraţiei financiare de la domiciliul dvs.pe care o gasiti pe google, depuneţi-o chiar dvs sau transmiteţi-ne-o nouă.

      Dacă aţi făcut-o, v-aţi adus contribuţia la buna cheltuire a fondurilor publice şi aţi contribuit la o viaţă mai bună semenilor dumneavoastra! Până la 31 decembrie administraţia financiară va centraliza toate informaţiile şi va vira sumele strânse către organizaţia noastră.

      Dacă aveţi neclarităţi sau doriţi detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi.

      Dacă credeti că este un lucru bun şi dacă nu va deranjeaza, trimiteti  va rugam aceste informaţii la cât mai multe persoane.

      Va multumim pentru intelegere si cooperarea  cu asociatia noastra.

      Presedintele asociatiei, Preot Paul Adrian Stanescu

      Asociatia Filantropica-Sociala Sfantul Apostol Stefan

      Cod fiscal: 25972896

      Cont bancar la BRD: In Lei: RO44BRDE030SV82502330300

      Date de contact: E-mail: asociatia_sfantulstefan@yahoo.com

      www.asociatia-sfantul-stefan.ro

      Telefon: 0727837426, 0724257452,0748033836      III-Campania:„Fă o bucurie. Daruieste de Paşte celui sarac, atentia si iubirea ta!”
      Sprijină cu cat poti batranii singuri si familiile defavorizate, in sprijinul carora vrem sa venim impreuna cu tine si in aceasta perioada, cand tot sufletul de creştin trebuie sa se bucure de sărbătorile pascale, de invierea lui Hristos!      Asociatia Filantropica-Sociala Sfantul Apostol Stefan va invita sa va alaturati campaniei desfasurate in perioada premergatoare sarbatorilor pascale, prin care se strang fonduri pentru batranii singuri si mai multe familii aflate intr-o stare financiara precara.Sa oferim atentia si afectiune noastra semenilor nostrii care nu au avut parte de dragoste, sa le oferim o raza de speranta si o parte din iubirea noastra, pentru a aduce momente de bucurie in sufletele lor si de a transforma lacrimile acestora in zambete de fericire.

      Asociatia noastra doreste sa colaboreze cu cei care, indemnati de dragoste pentru aproapele, in mod traditional, asa cum au preluat de la bunicii lor obiceiul crestinesc, doresc sa acorde daruri celor mai saraci. Oricat de saraci ar fi fost bunicii nostri, gaseau pe cineva mai sarac decat ei spre a le oferi o bucurie de sarbatori, iar sărbătorile pascale erau traite cu o intensitate unica, asa cum si noi ne dorim sa le traim.

      Sa ne straduim cu totii sa intelegem porunca iubirii, pentru care Domnul nostru Iisus Hristos S-a coborat cu smerenie pe pamant, pentru care S-a jertfit si prin care ne-a oferit mantuirea si viata vesnica. Sa intelegem cu totii ca nu n-i se cere mult, ci doar sa avem dragoste si mila, ca si noi sa avem parte de ele la judecata suprema, atunci cand cu totii vom da socoteala si de ce am fi putut face si n-am facut. Daca acesti oameni ar fi parintii sau fratii nostri, cu siguranta ca nu am ramane nepasatori, ci ne-ar durea necazul lor si am face tot ce ne-ar fi in putinta sa-i ajutam si sa le oferim toata dragostea noastra.

      Sa incercam sa vedem in fiecare sarac pe ruda noastra draga si atunci inima noastra n-ar ramane rece!

      Sensibilizand pe aceasta cale bunavointa fiecaruia dintre noi, de a contribui din putinul nostru si a face ca sarbatoarea invierii Domnului Iisus Hristos sa fie petrecuta intru dragoste si bunatate de catre toti acei care nu au puterea de a simti cu adevarat Sarbatoarea Pastelui, dorim sa multumim tuturor acelora care au un suflet iubitor.

      Asiguram pe toti cei ce ne ajuta, ca toate fondurile stranse vor fi directionate catre beneficiarii  din acest program .

      Daca doriti sa va alaturati noua in acest proiect si sa oferiti o mica donatie, o puteti face prin contul bancar, deschis la BRD: In Lei: RO44BRDE030SV82502330300 .

      Te asteptam cu drag sa ne contactezi la numarul de telefon 0722450377- persoana de contact-Elena Rizoiu sau la : E-mail: asociatia_sfantulstefan@yahoo.co.

      Puteti vizita site-ul nostru :www.asociatia-sfantul-stefan.ro

      Va multumim pentru compasiunea si dragostea dv. pentru cei saraci, in sprijinul carora vrem sa venim, multumindu-va pentu donatia si pentru colaborarea cu asociatia noastra.      Presedintele asociatiei, Preot Paul Adrian Stanescu