O șansă pentru mamele șomere din mediul rural

width=

O șansă pentru mamele șomere din mediul rural

Majoritatea mamelor ai căror copii se află în atenția Asociației Filantropice-Sociale Sfantul Apostol Stefan, sunt somere. Situația economică actuală, a facut ca multe dintre ele să își piardă locul de muncă și astfel să nu își mai poată întrețină copiii.
Președintele asociaţiei, părintele Paul Stănescu, a dorit să poată face ceva în acest sens, pentru a îmbunătați situația lor materială și de a creea un mediu optim de dezvoltare în cadrul familiei, a acestor copii.
Astfel printr-un Proiect cofinanţat din Fondul Social European, în cadrul Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, a organizat o serie de cursuri destinate perfecționării utilizării individuale a PC-ului‎ și a însușirii noțiunilor de bază ale calculatorului, tehnologia informațiilor, sisteme de operare, lucrul cu internetul, alte programe.
Tematica acestor cursuri: s-a predat noțiuni de WINDOWS XP, WORD, EXCEL, OUTLOOK EXPRESS și motoare de cautare.
Scolarizarea s-a desfăşurat în perioada 19- 27 noiembrie 2012 în conformitate cu o programă avansată în IT.
Primul scop a fost ca după şcolarizare femeile din Cătanele să avanseze şi să obţina un loc de muncă bine plătit. Al doilea scop a fost să le oferim o experienţă educaţională de care să-și aduca aminte cu plăcere.
Beneficiare ale proiectului FEMEI 2010, aceste mame, au participat la cursul de perfecţionare în domeniul competenţelor informatice Tehnologia Informaţiei și a Comunicaţiilor.
Cursurile s-au desfăsurat în perioada menționată la sediul biroului regional Pitești din Str. Piața Vasile Milea, Nr.3 şi la Centrul Social şi Educaţional al asociaţiei din Cătanele.
Cele 25 de participante au reușit pe parcursul zilelor de curs să înțeleagă conceptele de bază ale calculatorului și să dobândeasca cunostinţe în utilizarea instrumentelor TIC: Microsoft Word, Microsoft Excel, Power Point, Internet.
Beneficiarele acestui proiect au aprofundat noțiuni legate de utilizarea internetului, în principal a poștei electronice. Examinarea din data de 27.11.2012 a constat în susținerea unei probe teoretice (test grilă cu întrebări) și a unei probe practice (examinare pe calculator).