OBIECTIVE

Asociatia
ţia Filantropica-Sociala Sfantul Apostol Stefan are ca obiective:

-Protejarea, asistarea şi consilierea mamelor şi copiilor acestora, de varste prescolară şi şcolară, prin integrarea unor servicii sociale de sprijinire a femeilor;
-Asigurarea de servicii de consiliere psihologica, orientare profesionala persoanelor aflate in dificultate, familiilor cu disfunctionalitati;
-Optimizarea serviciilor oferite de asociatie, atat prin dotarea unui spatiu multifunctional, cat si prin crearea de noi programe cadru care sa mentina crescut interesul pentru procesul educational, activitatile (re)creative etc;
-Promovarea voluntariatului in cadrul asociatiei.
-Crearea unui sistem unitar de prestatii si servicii sociale orientate spre categoriile defavorizate si instituirea unor masuri de protectie destinate persoanelor aflate in dificultate;
-Instituirea unor masuri de interventie pentru prevenirea si combaterea marginalizarii sociale in favoarea celor aflati in situatii de urgenta
-Promovarea unor politici sociale ce cuprind componente care se focalizeaza pe sprijinirea populatiei vulnerabile, imbunatatirea

-Construirea unui complex social care să includă camere pentru
cazarea persoanelor fară locuinţă, cantina sociala unde se va putea oferi hrana calda persoanelor nevoiase şi cabinet medical;

-Asocierea cu alte persoane juridice sau fizice în vederea construirii şi întreţinerii complexului social;

-Amenajarea  si dotarea unui spatiu exclusiv pentru After School;

-Amenajarea si dotarea unui spatiu pentru Biblioteca, in parteneriat cu Parohia Catanele;

-

-Colaborarea cu alte asociaţii sau organizaţii pentru protecţia categoriilor sociale defavorizate în vederea realizării scopului asociaţiei;
-Repararea locuintei unor batrani din parohie;
- Desfâşurarea de activităţi specifice îngrijirii categoriilor sociale defavorizate: asigurarea hrană, îmbrăcăminte, asistenţă medicală, asistenţă spirituală etc.

DESCRIEREA ACTIVITATILOR IN CADRUL CENTRULUI EDUCATIONAL SI SOCIAL DIN CADRUL ASOCIATIEI:
- Demararea unui program saptamanal de acordare de servicii de specialitate persoanelor aflate in dificultate si anume consiliere individuala si de grup pentru mame. Consilierul va avea un program de lucru săptămânal la sediul asociației, dar va exista și posibilitatea deplasării la domiciliul persoanei, in functie de caz; va asigura indrumare si asistenta de specialitate pentru imbunatatirea conditiilor de viata, de sanatate, educatie, sprijin si reintegrare familiala si scolara a copiilor;
- Servicii de consiliere si suport privind parcursul scolar al copiilor si indrumarea acestora in functie de abilitatile pe care le au. Se aplica metode didactice într-un cadru relaxat si mergând pe convingere, nu pe obligativitate;
- Amenajarea unui spatiu multifunctional în vederea asigurării continuitatii procesului educational. In acest sens, in completarea dotarilor existente, se doreste amenajarea unui parc si spatiu de joaca pentru copiii de la scoala si gradinita din satul Catanele constand in aplicarea unor pavele de cauciuc fiind necesari 100 m patrati, in achizitia de 2 leagane cu cate 2 posturi, un elemen de joaca cu turnuri si 1-2 tobogane, jucarii, balansoar, invartitoare, figurine pe arc, elemente de joca cu tobogan in spirala, 2 turnuri si un pod miscator sau tubular, plante decorative si alte accesorii aferente unui loc de joaca;
- Initierea unor “banci de timp” care sa le permita mamelor, prin rotatie, sau in schimbul altor servicii personale, sa desfasoare activitati cu copiii si sa-i supravegheze la locul de joaca; Mamele, prin rotatie vor petrece timp cu copiii din centru ajutandu-i la realizarea temelor si a celorlalte activitati prin implicare, ajutor sau doar supraveghere.
- Servirea unei mesei calde, copiilor participanti la cursurile din cadrul centrului

- Initierea concursului “Micii ambasadori” in vederea incurajarii activitatilor creative in randul copiilor si motivarea acestora prin acordarea de premii in diverse domenii precum: desen, pictura, muzica etc;
- Cursuri de matematica si limba romana;
- Cursuri de limbi straine;
- Cursuri de dans sportiv;
- Cursuri de utilizarea computerului;
- Petreceri tematice;
- Ajutor in realizarea temelor;
- Activitati artistice: ateliere de creatie -pictura, sculptura,lucru manual, modelare, etc
- Jocuri intre copii