Program Olarit

RENASTEREA TRADITIILOR-Program olarit

Asociatia Filantropica-Sociala Sfantul Apostol Stefan, in colaborare cu Fundatia Culturala Artex, a organizat un curs de olarit pentru femeile din Catanele, pentru dezvoltarea resurselor umane din mediul rural, prin practicarea olaritului, ca mestesug traditional romanesc, atragerea si mentinerea pe piata muncii calificate a unui numar cat mai mare de persoane din mediul rural, implicate in agricultura de subzistenta. Presedintele Asociatiei Sfantul Apostol Stefan, parintele Paul Stanescu, a inscris la acest curs, femeile cele mai doritoare de cunoastere, care datorita situatiei economice, nu si-au putut gasi locuri de munca.

• Alegerea cursantelor

OBIECTIVELE SPECIFICE ALE ACESTUI PROIECT

Dezvoltarea si cresterea resurselor umane din mediul rural – 20 persoane au fost pregatite pentru a face fata pe o piata a muncii din ce in ce mai dinamica si mai greu de accesat din cauza nivelului scazut de educatie si formare profesionala;
Calificarea persoanelor din mediul rural intr-o meserie cu traditie (olarit), care sa-i ajute sa-si initieze propria afacere sau care sa le creasca sansele de angajare.

• Stadiul implementarii proiectului

S-au desfasurat un numar de 10 sesiuni de instruire, in care 20 de femei, au obtinut diplome CNFPA de initiere in ocupatia de “Modelator ceramica”;
Recrutarea participantilor s-a facut din randul femeilor din Catanele;
Cursurile s-au desfasurat atat la Sediul Social si Educational al Asociatiei din Catanele, cat si la Hotelul IATSA din Stefanesti, participantilor fiindu-le asigurata cazare, masa, transport pana de la/pana la localitatea de domiciliu. Cursurile s-au desfasutat sub forma unor ateliere de lucru Participantele au primit informatii teoretice de de la un formator autorizat.
Participantele au fost ajutate sa deprinda mestesugul olaritului de la un mester olar cu experienta.

• Imagini cu locatiile desfasurarii cursurilor

Sediul Social si Educational al Asociatiei Filantropice-Sociale Sfantul Apostol Stefan

Hotelul IATSA din Stefanesti

Imagini din timpul desfasurarii cursurilor

Evaluarea participantilor

Examen final :

• proba teoretica :test grila.
• proba practica: realizarea si prezentarea unui obiect din lut.

Acordarea diplomelor de absolvire