Sprijin pentru somerii cu datorii

PROGRAMUL:

”SPRIJIN PENTRU SOMERII CU DATORII”

Odata cu venirea crizei economice, locurile de munca s-au diminuat.

Multi oameni nu-si mai pot plati ratele la banci, intretinerile si traiul de zi cu zi.

Astfel presedintele asociatiei, parintele Paul Adrian Stanescu si-a asumat raspunderea venind in sprijinul a trei astfel de cazuri, oameni disperati care nu numai ca au nevoie materiala, dar sunt si foarte vulnerabili spirituali, avand nevoie de toata atentia parintelui care incearca sa-i incurajeaze fiind alaturi de ei in greutatile vietii lor.

Dupa o anevoioasa negociere dusa de parinte cu reprezentantii bancilor unde acesti oameni aveau restante,s-a obtinut o reesalonare a datoriilor.

Pentru o familie de someri,parintele plateste de un an ratele bancare lunare a doua credite, iar pentru alta familie de someri,  plateste rate bancare de sase luni.

Pentru cea de a treia familie, ambii soti fiind someri,parintele se ocupa de plata a unui credit bancar si a unei rate la o firma de recuperatori care preluasera datoriile familiei de la o alta banca.Parintele a dus o munca de lamurire, asigurandu-i pe reprezenrantii firmei de recuperare, de achitarea datoriei lunare pana la finalizare.Aceasta familie era in pericol sa piarda casa si sa ajunga in strada, fiind-le imposibil sa se descurce singuri.

Pentru ei si pentru multi ca ei, parintele incearca sa gaseasca locuri de munca, ajutat fiind de unul din membrii asociatiei, Gabriel Sima, a carei firma are legaturi de colaborare cu mai multe institutii.

Multe persoane dintre cazurile sociale pe care parintele le-a avut in acest program, au putut continua sa-si plateasca singuri datoriile, datorita gasirii locurilor de munca.

In grija parintelui mai sunt si doua familii de someri care nu-si pot achita datoriile lunare la intretinere,platind dansul contravaloarea facturilor, oferindu-le saptamanal alimente, bani pentru transportul copiilor la scoala, rechizite scolare, imbracaminte si alte sume de bani pentru diferite cheltuieli.

Cunoscand foarte bine necazurile oamenilor din parohia sa si nu numai, parintele a acordat familiei Negoescu din satul Gruiu, ajutor financiar pentru copilul lor care avea nevoie de tratament si spitalizare, platind pentru transportul lui si pentru alte cheltuieli.

Fiind o familie saraca, totdeauna i-a ajutat de sarbatori cu pachete cu dulciuri, produse alimentare necesare in astfel de momente si cu haine pentru ei si copilul lor.

In satul invecinat parohiei sale, satul Gruiu, parintele are grija de o femeie somera, singura si de copilul acesteia.

Neavand cum se descurca, aceasta ajutata financiar de parinte, a intentat un proces tatalui copilului ei pentru a plati pensia alimentara si de a-si recunoaste copilul, cerand testul de paternitate.

Pentru toate aceste cheltuieli de judecata cat si pentru cheltuielile cu hrana femeii si a copilului, pentru imbracamintea si intretinerea lor,parintele achita sumele necesare cu toata compasiunea sa.

Si pe langa toate aceste cazuri sociale se adauga mereu altele, mai grele sau mai usoare pe care parintele nu le poate refuza, pentru ca pe toti ii percepe ca pe fratii si surorile sale, fapturile lui Dumnezeu, pentru care simte mila si compasiune,asa cum si noi am simti daca ne-am afla in mijlocul lor, stiindu-le necazurile si bucuriile lor, fiind mereu alaturi de ei de dimineata pana seara, uitand de multe ori de sine si de problemele sale.

Sunt tineri si copii, adulti si batrani, care cauta cu totii la parintele Paul Adrian Stanescu, afectiune si intelegere in necazurile lor, de multe ori negasind in propriile lor familii, simtindu-se marginalizati, neintelesi si neglijati de cei din jurul lor.

Membru al asociatiei, Elena Rizoiu